Balans i den feminina och maskulina energin

Varje individ har en feminin och maskulin energi i sig. Det är helt naturligt för vårt överlevande och för vår utveckling i livet.

Ibland blir det för mycket av den ena energin och då skapas det obalans i vårt inre och i våra liv.

Den maskulina energin, ger kraft och styrka i form av fokus, målmedvetenhet, drivkraft i form av att rikta sin energi utanför sig samt försvara sig och sina vid beskydd.

I den verkliga vardagen så kanske inte vi befinner oss i krig och strider för överlevnad, utan i vardagen så kanske vi “slåss” för att höras, att bli sedd, få jobbet, sina rättigheter, kampen i vardagen för att vara den starke, att vara ledaren i familjen och/ eller på jobbet/ på fritiden, den som visar vägen genom att leda med hela armen, talar om vart skåpet skall stå, auktoritet och/ eller den är mer i tanken och i viljan för att få saker gjorda. Orden som sägs och/eller skrivs har en tyngdpunkt utanför sig själv mer än i sig själv.

Den feminina energin, ger kraft och styrka i form av  känslor, mjukhet och skönhet

I verklighetens vardag så är den feminina energin där vi känna empati för andra och oss själva, som ledare är vi medkännande, inkännande och styr på ett mjukare sätt, ser skönheter i det mesta, ser det positiva, gör fler saker samtidigt, omsorg i vår boning så väl i vårt inre som i det yttre och då menar jag i vårt hem där vi gör det fint, fint på arbetsplats för att skapa trivsel, samt i vårt inre att vi skall må bra. Den feminina energin strävar alltid för välbefinnandet. Feminina energin lyssnar och känner sig för och där energin är mer inåt i sig själv även vid fokus och målinriktad. Den visar sig ledsen,visar sitt inre, behåller sin energi mer inom sig än utanför sig. Sårbarhet som en styrka på ett mjukt sätt som leder till mer utveckling.

Riktar vi energin utåt, likt när du skall springa, du kämpar på, irriterad, forcerad, äter kryddig mat och som eldar på i sitt inre, ja då är det maskulina energin som eldas på, får mer vikt och det kan lätt bli obalans.

Men ibland behöver vi den maskulina energin då vi verkligen vill nå det mål eller behålla det fokus vi behöver just för stunden. Men efter vi tag fram denna maskulina energi så kan vi gå tillbaka till balansläget igen.

Lika viktigt som det är att ta fram den maskulina lite mer ibland, så är det lika viktigt att ta fram den feminina kraften också. Vi behöver mer feminin kraft där det är för burdust, när det behövs bromsas upp, mjukna, det positiva och se skönhet/ de vackra som fångar våra sinnen.

Den maskulina och feminina energin blir som Ying och Yang 🙂 <3

Naturen fungerar så också, precis som vi människor, att vi har dessa båda energierna i oss, för att växa, för att få plats, för att forma vår egna skönhet, att få vara vår inre sanna jag som vi ofta önskar oss <3

 

2 svar på “Balans i den feminina och maskulina energin”

  1. De däringa ying o yang 😉
    Haha Jag skulle kanske ha lite mer av yang just nu tror jag 😉
    Tack för bra klok information. Man behöver påminnas i bland
    Ha e bra vecka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.